De Ridders van Gelre

Wij mochten onze expertise inzetten bij de totstandkoming van dit stripalbum.

Want hoe kom je aan een striptekenaar? Hoe maak je van een steengoed verhaal een strip? Waar laat je het boek drukken en in welke oplage? Hoe lang duurt dat en wat kost het? Duizend en een vragen komen de hoek om kijken, die wij konden beantwoorden.

De Ridders van Gelre en Ons Verloren Hertogdom is het spannende stripboek over het verloren hertogdom Gelre. De middeleeuwse geschiedenis van Gelre komt tot leven. Smullen voor jong en oud.

In het jaar 878 leefde er een verschrikkelijke draak niet ver van hier. Het beest verscheurde alles en iedereen totdat twee dappere ridders hem versloegen. Toen de draak stierf brulde hij: “Gelre!”. Op de plek waar zij de draak doodden bouwden de ridders een kasteel. Zij en hun opvolgers noemden zich vanaf die tijd ‘van Gelre’.

Weinig mensen kennen deze sprookjesachtige ontstaansgeschiedenis van Gelderland. Velen weten ook niet dat de plaats waar het allemaal begon in het Duitse plaatsje Geldern ligt. Vanuit die plek breidden de Gelderse graven en hertogen hun gebied en invloed steeds verder uit. De middeleeuwse geschiedenis van het Gelderse grondgebied is er een van oorlog, romantiek, macht en verraad. Maar wie kent deze geschiedenis nog?

Kom meer te weten over deze kleurrijke geschiedenis van Gelderland en koop nu dit leerzame en grappige stripalbum over de sprookjesachtige geschiedenis van Gelderland, met draken, ridders, kastelen, oorlog en liefde! Een must-read voor iedere trotse Gelderlander van 8 tot 80!