Wij weten precies wat er nodig is om van een idee tot een historisch stripalbum te komen. Hoe lang duurt het? Hoe selecteer je een betrouwbare tekenaar en schrijver? Wat kost het eigenlijk? Hoe stel je een team samen en waar moet je precies aan denken gedurende de looptijd van het project. Daar weten we alles van.

Hoe komt een stripboek tot stand?
De totstandkoming van een historische strip is een interessant proces. Het is een dynamische wisselwerking tussen verschillende partijen die gewoonlijk niet met elkaar om tafel zitten, een cross-over tussen verschillende disciplines en werelden. Het is de plek waar publieksarcheologie, kunst, re-enactment en architectuur elkaar ontmoeten.

De realisatie dat je werkt met een beeldverhaal is hier onderdeel van. Je beschrijft niet alleen, maar je laat ook zien hoe de wereld er vroeger uit zag. Dat komt niet alleen terug in de weergave van de architectuur, maar ook in de gebruiken, de kleding, de juiste kleuren en voorwerpen. Hier ga je keuzes maken. Ga je voor een realistische weergave waarin alles exact moet kloppen of wordt het een interpretatie.

Onze toegevoegde waarde hier is groot. We hebben veel ervaring met dit soort projecten , hebben specialistische kennis van het uitgeven binnen de stripwereld en een groot netwerk van betrouwbare tekenaars, scenaristen en illustratoren. We kennen de wegen binnen de wereld van het beeldverhaal. Van fondsenwerving tot distributie, van vormgeving tot promotie.

Nog meer advies

Een boek maken is één van de mogelijkheden van het beeldverhaal. Maar rondom strips en beeld is veel meer mogelijk. Een expositie, een festival, illustraties, een educatief project, een puzzel, een spel, een historische kaart van een middeleeuwse stad. Bij ons zit je goed.