Lopende projecten

Neem een kijkje in onze creatieve bijenkorf en zie zelf wat er allemaal op stapel staat.

We bezochten uiteraard het Vredespaleis waar Bertha von Suttner aanwezig was bij het leggen van de eerste steen in 1907 en bij de opening in 1913.

Graphic Novel over Bertha von Suttner

26 oktober 2023 – Door Anne Tabak. Wat een geweldig team! Vandaag traden we in de voetsporen van Bertha von Suttner, pacifiste en feministe.

Waar precies in Den Haag lobbyde zij voor vrede, ontwapening en internationaal recht?

Als voorbereiding voor onze graphic novel waren scenarist Willem Ritstier, stripauteurs Karin Blaauwijkel en Emma Ringelberg en Marc de Lobie van uitgeverij Het Syndikaat te gast in de Stad van Vrede & Recht.

In de studiezaal van het Haags Gemeentearchief ging onze zoektocht verder. De komende maanden zullen we nog vaak op onderzoek uitgaan om volgend jaar met een boeiend boek te komen!

Groenlo 1627 – Het Beleg van Groenlo (ook wel: het Belegh van Grol) in 1627 was een door prins Frederik Hendrik van Oranje opgezette belegering van de door de Spanjaarden bezette veste Grol (de regionale naam van Groenlo), ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog. Het beleg duurde van 20 juli tot en met 19 augustus, waarna Grol zich overgaf.

Het stripboek over De Slag om Grolle wordt in 2024 gepresenteerd in Groenlo!

Ervaringsdeskundigheid in de Psychiatrie

30 september 2023 – Na een lang traject van voorbereiden en meer dan drie jaar zoeken naar fondsen hebben we vandaag op Windesheim in Zwolle het startschot gegeven voor een Stripproject over Ervaringsdeskundigheid binnen de Psychiatrie! We maken een beeldverhaal over de geschiedenis van het proces van Ervaringsdeskundigen, aangevuld met verhalen en anekdotes uit de praktijk. Er komt een boek, educatief materiaal, meerdere exposities en nog veel meer. Dat wordt weer een mooi project!

Guido Matena, Marc de Lobie, Alie Weerman en Maschinka Groot trappen af.