Wij vertalen uw geschiedenis naar een stripverhaal voor jong en oud. Wij weten alles van strips en kennen elk detail van het proces: van idee naar scenario, van geschiedenis naar beeld, van verhaal naar een gedrukt boek. Dit doen wij met tientallen illustratoren, striptekenaars, top scenaristen en geweldige verhalenvertellers uit Nederland en Vlaanderen. Samen met u vinden we precies de juiste match voor uw idee. Daarnaast hebben we 15 Jaar ervaring met het uitgeven van strips.

We hebben mooie projecten om te laten zien, bijvoorbeeld voor de gemeente Rheden. In 2019 wonnen zij de BNG Bank Erfgoedprijs. Met het prijzengeld konden zij een lang gekoesterde droom laten uitkomen, namelijk een avonturenstrip over de lange en rijke geschiedenis van Rheden. “Meander, duikt in de geschiedenis van Rheden” is een tijdreis die begint bij het ontstaan van het ontstaan van de Veluwe tijdens de ijstijd en eindigt een paar jaar in de toekomst, wanneer Rheden 450 jaar bestaat. Het album verscheen in 2021.

Meander is een voorbeeld van een traject waar we bij zijn geweest, van begin tot eind. Wij zochten een tekenaar, een scenarist, regelden het drukwerk en de verspreiding. We stelden een tijdlijn op, zorgden voor een realistische begroting en hielpen bij de fondsenwerving. Bij andere projecten doen we alleen drukwerkinkoop (De Hoofdige Boer voor Museum STAAL) of adviseren we over vorm, inhoud en keuze van tekenaar (Ons Verloren Hertogdom, de Ridders van Gelre).

Zelf komen we ook met idee├źn, De Bergenvaarders is daar een goed voorbeeld van. Deze historische avonturenstrip speelt zich af in Deventer in de 14e eeuw. Dit initiatief hebben we van begin tot eind zelf vormgegeven.