Wat krijg je als je archeologie en een historisch stripverhaal combineert? Juist! Een expositie waar jong en oud wat van kunnen leren. In de bibliotheek van Deventer bijvoorbeeld, daar lieten we zien dat een simpel botje, een vissengraad of een schijnbaar onbelangrijk steentje een verhaal heeft. En dit alles verteld met heldere teksten en beeldtaal.

– De expositie werd ingericht door Archeologie Deventer en Deventer Verhaal. De beeldtaal mochten wij toevoegen aan deze tentoonstelling.

Deze expo is een voorbeeld van de mogelijkheden dat een getekend verhaal kan bieden. Het in beeld brengen wat er niet meer is en visualiseren hoe een plek er uit zag. De toegevoegde waarde is, dat je niet alleen beschrijft, maar ook het dagelijks leven tot leven brengt. Dit kan tot in detail. Niet alleen gebouwen, maar ook kleding, kleuren uit het verleden, wapens, gewoontes, eten, drinken en gesprekken. En dit alles illustreer je dan met echte vondsten.

Een expositie is slecht één van de mogelijkheden. Wat dacht je van een audiotour langs archeologische vindplaatsen met behulp van levensgrote cardboards?