Meander, een stripboek voor Rheden

Meander is een klein onsterfelijk boswezen dat leeft in de oneindige bossen van de Veluwezoom. Samen met zijn vriendje Xander, speelt hij de hoofdrol in een strip over de gemeente Rheden en haar inwoners. In dit avontuur nemen ze ons mee door de geschiedenis, die begint op de smeltende gletsjers van het nog jonge IJsseldal. We ontmoeten de eerste inwoners van Rheden, we zijn er bij als de Franken een goudschat verbergen en gaan op audiƫntie bij stadhouder Willem III.

In 2019 won de gemeente Rheden de BNG Bank Erfgoedprijs. Naast lof en een oorkonde, ontving de gemeente ook een geldprijs, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor BNG Cultuurfonds.
De winnaar gaf direct al aan dat ze met het gewonnen bedrag een stripboek wilden laten maken over de geschiedenis van de gemeente. Kort daarop kregen wij de opdracht dit ten uitvoer te brengen, met het beeldverhaal Meander als resultaat.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *