De Vikinggeschiedenis van Nederland

Als adviseur historische stripprojecten werk ik meestal in opdracht, maar soms bedenk ik zelf ook wat leuks. Het leek mij namelijk wel wat om de Vikinggeschiedenis van Nederland in beeld te gaan brengen, en wel in de vorm van een 20 meter lang en doorlopend verhaal, waarvan de losse platen ieder een gebeurtenis of een periode beslaan.

Een chronologische geschiedenis die begint in het jaar 834 in Walcheren en eindigt rond 1050 in Tiel. De vroege middeleeuwen in beeld, waar Vikingen, Franken en Friezen strijden om de macht, in vrede met elkaar handelen, waar verschillende religies elkaar tegenkomen en kennis wordt gedeeld. Een verhaal over de zee, strijd, landbouw, handel, religie, macht en kunst. Qua vorm is het geïnspireerd op het tapijt van Bayeux.
 
Wat is het plan?
Ik zoek 8 musea in Nederland die ieder een deel van de financiering van dit project op zich willen nemen. Deel je namelijk de kosten, dan wordt het opeens een heel betaalbaar project waar je enorm veel voor terugkrijgt.
De vroege middeleeuwen in stripvorm, als wandvullende achtergrond voor je eigen expositie met lokale archeologische vondsten en geschiedenis. Ik denk hierbij aan Wijk bij Duurstede, Deventer, Zutphen, Utrecht, Walcheren, Tiel en nog veel meer. Meteen een mooie de basis voor educatie over deze intrigerende periode trouwens.
 
Lijkt dit je wat als museum of wil je wat meer weten? Neem dan contact met mij op!
 
O ja, de eerste plaat over de geschiedenis van Walcheren is alvast klaar. De plaat is gemaakt door Bob Op ’t Land en samen met Jaap Hogendoorn en Kees Nieuwenhuis hebben we lekker kunnen discussiëren over de baard van Lodewijk, wel of geen neusbeschermers op de spangenhelm, paleografische kaarten, de lengte van een tuniek, baardbijlen en D-gespen. The fun stuff dus!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *