Werkcollege Beeldend Erfgoed

Ik gaf een Werkcollege Beeldend Erfgoed voor tweedejaars Archeologie Studenten op Saxion Hogeschool in Deventer. We doken onder in de wereld van de historische strip en bekeken hoe je strips zou kunnen inzetten om het verleden te verbeelden als Publieksarcheoloog.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden uit projecten van de afgelopen drie jaar, liet ik zien hoe divers het striplandschap is en hoe breed de mogelijkheden van getekend beeld zijn. Een stripboek over een historische gebeurtenis ligt voor de hand, maar er is zoveel meer. Wat dacht je van een wandvullende museumopstelling, prints op straatmeubilair, een doeboek, beeldend educatief materiaal, een stadswandeling, posters of virtuele reconstructies.

Als Case studie doken we in de Slag om Grol van 1627 waar studenten dit jaar bezig zijn met een onderzoek en waar wij met ons team een stripalbum maken over de tachtigjarige oorlog rond Groenlo.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *