Op zoek naar Vrede

In september verschijnt de graphic novel Op zoek naar Vrede, Jazzy & Bertha von Suttner, gemaakt door Anne Tabak, Willem Ritstier, Karin Blaauwijkel en en Emma Ringelding. Op zoek naar Vrede is onderdeel van een historisch project, in opdracht van en in samenwerking met Stichting Denkroutes. Centraal staat Jazzy, een scholier die zich verdiept in het leven van Bertha von Suttner, de belangrijke negentiende eeuwse vredesactiviste die aan de basis stond van het Vredespaleis in Den Haag.
In 2024 is het 125 jaar geleden dat de eerste Haagse Vredesconferentie van 1899 werd gehouden: het begin van de stad als wereldwijd icoon voor het streven naar Vrede door Recht.  Het Vredespaleis is hiervan een ankerpunt en de nalatenschap van Bertha von Suttner is onbetwist. Leer meer over haar en haar wereldberoemde roman ‘De Wapens Neer!’ in onze graphic novel.

21 september is de Internationale Dag van Vrede van de Verenigde Naties. Die dag staat Den Haag in het teken van het vieren van en streven naar vrede. Van 19 september tot en met 7 oktober 2024 kan je in Open Amare al kennis maken met onze stripfiguren.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *